Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Zwitserland
Wallis
Becs de Bosson
Routebeschrijving
De tocht start bij Lac Moiry aan het einde van Val d'Anniviers. We lopen de stuwdam over en volgen de onverharde weg richting Alpage de Moiry. Bij dit almdorp slaan we rechtsaf richting Basset de Lona en lopen verder in oostelijke richting.
Vanaf Basset de Lona, 2792m kunnen we de hut en de top Becs de Bosson al goed zien liggen. Vanaf hier moeten we eerst zo'n 150m dalen voordat we bij Lac de Lona komen. Vanaf dit meer lopen we naar Pas de Lona, 2787m, hiervandan is het nog zo'n 20 minuten naar de hut. Het laatste stuk naar de Cabane des Becs de Bosson is het pad wat steiler dan voorheen.

Vanaf de hut lopen we eerst in noordoostelijke richting naar Col des Becs de Bosson, 2942m. Vanaf de col lopen we in noordwestelijke richting waar de klim van de Becs de Bosson begint. De route wordt met steenmannetjes aangegeven.
Nu volgt het mooiste deel van de tocht. Via steile paadjes en korte klimpassages (Ie-graads) lopen we richting de top. Op 2 klimpassages is er een touw bevestigd aan de rots. Je loopt over smalle en regelmatig behoorlijk steile paadjes met af en toe flinke afgronden.
Op een gegeven moment lopen we op een groot "venster" in de rots aan, hier moeten we door heen. Aan de ander kant moeten we zo'n 10m afdalen om uiteindelijk het laatste stuk naar de top te beklimmen.

Voor de terugweg nemen we dezelfde route. Je kunt ook vanaf Col des Becs de Bossons afdalen naar Grimentz. Je moet dan nog wel weer bij je auto zien te komen


Start
Lac de Moiry,2249m (Val d'Anniviers)

Hoogte
3149m

Hoogteverschil
900m (1200m als je de 2x150m stijgen vanaf en naar Basset de Lona meerekent)

Tijdsaanduiding
c.a 7h30 voor de hele tocht

Karakter
Eenvoudige en soms wat eentoning wandeling naar Cabane Becs de Bossons. Vanaf daar een leuke klim naar de top van Becs de Bossons. Deze beklimming ligt op de grens van wandelen en echt klimmen.

Kaarten
LKS 1327 (Evolène) en 1307 (Vissoie) (1:25.000)
Kümmerly+Frey nr 23 (1:60.000)

Literatuur
Rother Wanderbuch Wallis (Waeber/Steinbichler)

Gelopen
zomer 2007