Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Zwitserland
Wallis
Roc de la vache
Routebeschrijving
Vlak voor de rand van het dorp staat een bordje Cabane de Tracuit.
We volgen hier het voetpad naar links na ruim een uur komen we bij Le Chiesso (2061m).
Het begin van de route is behoorlijk steil, maar zodra we de Torrent du Barme oversteken wordt het gemakkelijker. De route loopt dan over glooiende bergweiden tussen enorme rotsblokken door en komt uiteindelijk uit bij de rand van de loodrecht wand van de Roc de la Vache. Hier is het uitzicht geweldig.
Daarna gaan we in zuidelijke richting verder en dalen vrij steil af naar Tsijiere de la Vatse. Langzaam aan wordt het pad wat minder steil.
Na een half uur komen we bij een meertje aan. Hier is het behoorlijk druk, veel mensen picknicken hier. Ook wij nemen hier even een korte pauze en gaan dan verder richting Le Chiesso. Op dit stuk komen we veel mooie alpenbloemen tegen.
We steken even later de Navisence over en komen langs een mooie waterval. Uiteindelijk komen we bij Le Vichiesso uit (1862m). We blijven links van de rivier lopen en komen zo uiteindelijk weer in Zinal.


Start
Zinal (1675m) in het Val d'Anniviers

Hoogte
2581m

Hoogteverschil
900m

Tijdsaanduiding
Zinal - Roc de la Vache: 3.30 uur
Afdaling: 3 uur

Karakter
Op 3 uur lopen vanaf Zinal (Val d-Anniviers) ligt het mooie uitzichtpunt Roc de la Vache. De wandeling is vooral geliefd vanwege het mooie uitzicht op de Weisshorn, de Mominggletjer en de Dent Blanche. De route is goed gemarkeerd en gaat over goede paden

Kaarten
LdS 283 Arolla en LdS 1327 Evolene

Literatuur
Bergwandelingen in Wallis en Gran Paradiso ( Robert Weijdert/Lilian Peters)
Wandelgids Wallis (ANWB)

Gelopen
zomer 2002