Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Rifugio Monzino
Routebeschrijving
We rijden het Val Veny in tot aan Cantina della Visaille en parkeren daar de auto. We lopen de brug over en slaan gelijk rechtsaf een smal paadje in. Dit is het zelfde pad als naar Lago Verde. De route wordt niet echt goed aangegeven en het paadje is erg smal en dicht begroeit. Waarschijnlijk wordt het niet vaak belopen.
Na zo'n 1,5km komen we bij een brede wildstromende rivier aan. In het water zien we restanten van de brug liggen waarmee we naar de overkant moesten. We vinden geen andere mogelijkheid om aan de overkant te komen en gaan terug.
Uiteindelijk starten we deze tocht bij Chalet del Miage. Hier parkeren onze auto op een grote parkeerplaats langs het water.
We lopen het eerste stuk over een onverharde weg door het bos richting C. Frťiney. Na verloop van tijd wordt de omgeving weidser en komen we steeds dichter bij de rotsen van de Aig. du Chatelet te lopen en slaan rechtsaf een kloof in. Via rotsachtig terrein lopen we verder. Het laatste stuk naar de hut wordt het wat steiler en moeten we wat klimmen in de rots. Dit stuk is met een stalen ketting gezekerd.

De hut staat op de rotsen boven de Brouillaard gletsjer. We hebben hier een mooi uitzicht.
In de hut hangt een topo van klimroutes die zich op zo'n 15min. lopen vanaf de hut liggen.


Start
La Visaille 1659m of Chalet del Miage 1569m

Hoogte
2580m

Hoogteverschil
1011m

Tijdsaanduiding
Naar de hut 3 uur
Afdaling 1.45uur

Karakter
Afgelegen wandeltocht door een wild natuurlandschap in de nabijheid van de Mont Blanc. Laatste stuk naar de hut moet er wat geklommen worden (II-e graads).

Kaarten
IGC 107 Monte Bianco, Courmayeur, La Thuile (1:25.000)

Gelopen
zomer 1999