Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Laghi Bella Combe
Routebeschrijving
Onze wandeling begint in La Joux. Dit bereiken we via een smal, bochtig bergweggetje dat vanuit La Thuile vertrekt. In het hoogseizoen wordt dit weggetje vanaf 9h30 afgesloten en kan je alleen nog met een pendelbusje naar boven.

Vanaf de parkeerplaats in La Joux volgen we route 3 en 8. Het eerste deel van de route is erg populaire en dus druk belopen. Via een smal bospad bereiken we na c.a 15 minuten de eerste waterval.
Vanaf hier stijgen we verder het bos in. Na ongeveer een uur komen we dan bij de 2e waterval uit, kort daarna kom je langs de splitsing voor de 3e waterval. Hiervoor moet je even van het doorgaande pad af.
Even boven de 3e waterval nemen we de afslag naar rechts (route 8) Even verder hebben we een mooi zicht op La Thuile beneden in het dal en het Mont Blanc massief.
Via een houtenbrug stekken we bergbeek van de Rutor over (2147m), in de nabijheid van een paar watervallen.
Even later komen we bij een splitsing naar Cerellaz (route 18), wij houden hier links aan en lopen verder het dal van Belle Combe in. Als we het eerste meer van Bella Comba hebben gepasseerd zien we kort daarna het 2e meer al liggen. Na 3 uur bereiken we het laatste meer. Op het einde van dit meer ligt er een enorm rotsblok in. De reflecties in het meer zijn prachtig.


Start
La Joux (1594m)

Hoogte
2379m

Hoogteverschil
785m

Tijdsaanduiding
c.a 4.30 uur (heen en terug)

Karakter
Wandeling naar 2 mooie bergmeren. Het eerste deel van de route gaat langs 3 populaire watervallen. Kort na het passeren van de laatste waterval loop je een stil en weinig belopen dal in.

Kaarten
Carta dei Sentieri 2, La Thuile, Piccolo San Bernardo (1:25.000)

Literatuur
Le Valli del Monte Bianco van Luca Zavatta (Italiaans)

Gelopen
zomer 2009

Moeilijkheidsgraad
E