Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Mont Chetif
Routebeschrijving
We parkeren de auto in het dorpje Villette. Hier kun je de top van de Mont Chetif goed zien.
Vanaf de parkeerplaats steken we een weiland over en duiken even later het bos in. Het pad komt uit bij een klimsite. Hier slaan we links af voor de rotsen langs. We volgen de stippen onderweg naar het begin van de Via Ferrata. Langszaam aan wordt de helling wat steiler. We komen langs een overhangende rots waar we bij onze 1e poging even onder geschuild hebben in de hoop dat het droog zou worden, wat helaas niet het geval was. Bij onze 2e poging was het echter prachtig weer. Kort na de overhangende rots komen we bij de 1e kettingen van de route.

De ferrata begint met een lange traverse over een rotsplaat waarlangs een schakelketting is bevestigt. In de rots zijn voetstappen uitgehouwen waardoor je goed grip hebt. Via een houten bruggetjes steken we een kloofje over
Vervolgens lopen we weer een stuk door het bos. Regelmatig hebben we mooi zicht op de Mont Blanc tijdens de klim naar de top.
Voor de top hebben we nog een klim over een gladde steile rotsplaat waar ijzeren voetstappen in bevestigt zijn.
Het laatste stuk naar de top hoeft er niet meer geklommen te worden. Zodra we bij een splitsing aan komen houden we rechts aan en lopen zo naar de top.
Boven op de top staat een soort kappelletje met daar boven op een groot madonnabeeld. Je heeft hier bij mooi weer een schitterend 360į rondzicht.

Voor de terugweg lopen we eerst terug naar de laatst genoemde splitsing en dalen dan via een steil gruispad door een soort kom af richting de skiliften van Courmayeur. Zodra we bij de skiliften zijn lopen we over onverharde wegen terug naar villette. Dit is een vrij eentonig stuk om te lopen.


Start
La Villette, 1198m (nabij Courmayeur)

Hoogte
2343m

Hoogteverschil
1145m

Tijdsaanduiding
c.a 6 uur voor de hele rondtocht.

Karakter
Eenvoudige klettersteig met prachtig zicht op het Mont Blanc massief.

Kaarten
Carta dei Sentieri nr 1, Monte Bianco (1:25000)
IGC 107 Monte Bianco, Courmayeur (1:25000)

Literatuur
Le Valli del Monte Bianco (Luca Zavatta)- Italiaans

Gelopen
zomer 1998