Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Petit Mont Blanc
Routebeschrijving

Dag 1
In La Visaille lopen we de brug over en volgen de weg tot aan de slagboom. Hier volgen we het pad wat links het bos in gaat. Je kunt er ook voor kiezen om de weg te blijven volgen.
Even later komen we weer op de weg uit die we volgen tot aan Bar Combal. Links van de bar gaat een pad richting Bivacco Rainetto.
We blijven eerst horizontaal langs de berg lopen. Onder ons ligt Lago di Combal wat een mooi gezicht is. Even later houden we links aan en begint het pad meer te stijgen. We lopen tussen rotsblokken door en bereiken uiteindeljjk een weids couloir. Sommige stukken zijn redelijk steil, samen met losliggend gruis maakt dit stuk behoorlijk vermoeiend.
Toen wij de tocht liepen lag er behoorlijk veel sneeuw. Sommige sneeuwhellingen waren behoorlijk steil.
Voordat we bij het bivak aan komen moeten we nog wat eenvoudige stukjes klimmen in de rots.
Het bivak ligt op een rotseiland. direct aan de gletsjer.
Het biedt plaats aan 9 personen. Deze tocht schijnt druk belopen te worden. Wij hadden echter geluk en hoeften het bivak maar met 2 anderen te delen.

Dag 2
Het weer is wat twijfelachtig als we 's morgens opstaan. Maar omdat het maar een korte tocht naar de top is besluiten we toch te starten.
Achter het bivak begint gelijk de klim naar de top van de Petit Mont Blanc
Het eerste stukje gaat rdelijk vlak, waarbij we richting de brede sneeuwgraat lopen. We blijven deze graat volgen tot net onder aan de top. Via de rotsen bereiken we uiteindelijk de Petit Mont Blanc.
Op de top schijn je een prachtig uitzicht op de omliggende berggroepen te hebben. Dit hebben wij helaas niet kunnen zien vanwege de mist. We hadden vanaf de top wel een mooi uitzicht op de spletenrijke gletsjer onder ons.


Start
Cantina della Visaille (1659m). Dit plaatsje ligt aan het einde van Val Veny.

Hoogte
3424m

Hoogteverschil
1765m

Tijdsaanduiding
Cantina della Visaille - Bivacco G.Rainetto 4.30 uur
Vanaf het bivak naar de top 1 tot 1.30 uur

Karakter
Eenvoudige alpine tocht. Zowel tijdens de tocht naar het bivak toe, als het laatste stukje naar de top moet er wat in rots geklommen worden (niet echt moeilijk).

Kaarten
IGC 107 Monte Bianco, Courmayeur, La Thuile (1:25.000)

Gelopen
zomer 1999