Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Schotland
Fort William
Isle of Skye
Ben Nevis
Routebeschrijving
Wij starten de route bij de jeugdherberg net voorbij het Visitor Centre van Glen Nevis.
We kunnen de auto langs de kant van de weg parkeren en volgen daar het bruggetje over de rivier.
We komen al gelijk langs een informatiebord waarop het gevaar van het beklimmen van de Ben Nevis wordt benadrukt. Door de lengte van de tocht en de snelle weersverandering op de top wordt de berg vaak onderschat en komen er jaarlijks mensen om op deze relatief makkelijke berg.
Het eerste deel van de tocht begint redelijk steil, maar zodra we op het pad komen wat vanaf het Visitor Centre vertrekt wordt het pad een stuk aangenamer.
Bij het meer maak je een sterke bocht naar rechts en loop je op de flank van de Ben Nevis zelf. Na het passeren van de Red Burn (een beek) zigzagt het pad richting het top-plateau.
Bij ons begon de sneeuw vanaf zo'n 900m. Daarnaast was het ook behoorlijk mistig wat het oriŽnteren lastig maakte. Gelukkig hadden we de route in onze GPS staan waardoor we uiteindelijk de top hebben kunnen vinden.
Op de top staat een klein schuilhutje en een grote steenman.
Voor de afdaling nemen we dezelfde weg terug. Gelukkig trekt het af en toe open en hebben we een mooi zicht in het dal beneden ons.


Start
Glen Nevis

Hoogte
1344m

Hoogteverschil
1300m

Tijdsaanduiding
7-9 uur

Karakter
De Ben Nevis is de hoogste berg van Groot Britannie. Hier door is het een zeer populaire tocht. technisch gezien is de tocht niet moeilijk, maar het is wel een lange tocht met een flink hoogteverschil. Het weer kan snel omslaan.

Kaarten
(Wandelkaart OS landranger series 41) - Ben Nevis / Fort William / Glen Coe - Fort William, Highland, Scotland

Literatuur
Pathfinder Fort William & Glen Coe (Pathfinder Guides) van Hugh Taylor

Gelopen
mei 2015

Moeilijkheidsgraad
zwaar