Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Spanje
PyreneeŽn (Posets-Maladeta)
Pico Salvaguardia
Routebeschrijving
We parkeren de auto bij Hospital de Benasque en pakken daar de bus richting La Besurta. Net onder La Besurta worden we door de buschauffeur afgezet bij de start van onze wandeling. Langs de weg staat een duidelijk bord met daarop o.a de route naar de Salvaguardia.

In het begin van de wandeling stijgt het pad behoorlijk. Via een aantal zigzags lopen we in noord-oostelijke richting totdat we op een soort balkon komen. Hier wordt het ook even een stuk minder steil. We volgen het pad in noord-westelijke richting. We hebben nu al goed zicht op de top in de verte. Als je goed kijkt kun je ook het pad zien lopen wat naar de top gaat.
We lopen verder richting Puerto de Benasque. Even later komen we bij een splitsing, rechts naar de Puerto, links naar de top. Wij kiezen er voor eerst naar de top te lopen. Vanaf dit punt is het nog een klein uurtje naar de top. Het pad stijgt weer flink en in zigzags klimmen we verder. Vlak onder de top komen we bij een eenvoudige rotspassage die met een staalkabel gezekerd is.
Het laatste stukje naar de top ligt er nog wat sneeuw (begin juli). Vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht op het massief van de Maladeta. Aan de andere kant kijken we Frankrijk in waar we Refuge Benasque zien liggen aan de meren Boums du Port.

Vanaf de top dalen we over het zelfde pad af. Op de splitsing houden we links aan en lopen in een paar minuten naar Puerto de Benasque. Dit is een smalle doorgang op de grens van Spanje en Frankrijk. Vanaf de Puerto zijn we verder afgedaald naar la Besurta.


Start
La Besurta, 1880m

Hoogte
2738m

Hoogteverschil
888m

Tijdsaanduiding
2h30 naar de top

Karakter
Eenvoudige wandeling naar een mooie uitzichtberg. Net onder de top is er een eenvoudige,korte passage die met een staalkabel gezekerd is.

Kaarten
Mapa Excursionista nr.23, Aneto-Posets (1:50.000)

Literatuur
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn. Deel 1 (van T.Joosten)

Gelopen
zomer 2010