Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Spanje
PyreneeŽn (Posets-Maladeta)
Refugio Estůs
Routebeschrijving
Op de camping steken we de oude boogbrug over de Rio Esera over en lopen richting de parkeerplaats aan het begin van Valle de Estůs.
Aan het einde van de parkeerplaats gaat een smal steil pad met tredes omhoog. Kort daarna komen we op een betonnen weg uit. We lopen in noordelijke richting verder naar het stuwmeer. Het pad loopt hier door een mooie, smalle kloof tussen hoge rotswanden door. Na c.a een uur komen we bij Cabana de Santa Ana (1540m). Een mooi onbemand hutje met een zoldertje waar je zou kunnen slapen als je slaapzak en matje bij je hebt. Even later steken we de rivier over en bereiken een splitsing (1580m) waar wij rechts aanhouden. Via een onverharde weg die nauwelijks stijgt lopen we verder het dal in. Na c.a 2 uur bereiken we Cabana del Turmo (1730m). We passeren het hutje aan de linkerzijde en lopen het laatste half uur door een dicht bos naar de hut.

Voor de terugweg nemen we een andere route.
Onder de hut dalen we eerst een stukje af over het zelfde pad waar we over naar boven kwamen. We volgen het smalle (wat onduidelijke) paadje rechts van het pad en lopen zo naar de rivier die we een behoorlijk stuk lager oversteken. Dan volgt er een pad wat onophoudelijk daalt en stijgt waardoor we lange tijd rond de zelfde hoogte blijven lopen. Hier wordt de route ook vrij saai. Via een smal en redelijk steil pad komen we bij Ibonet de Batisielles uit, een klein meertje omringt met naaldbomen. Wij dalen verder af tot we weer op de onverharde weg uit komen waar we op de heenweg ook over gelopen hebben.


Start
Camping Aneto (Benasque),1220m

Hoogte
1890m

Hoogteverschil
850m

Tijdsaanduiding
6 uur (totale tocht)

Karakter
Eenvoudige, redelijk saaie wandeling door Valle de Estůs.

Kaarten
Mapa Excursionista nr.23 Aneto-Posets (1:50.000)

Literatuur
De 100 mooiste dagwandellingen in de PyreneeŽn - Deel 1 van Ton Joosten

Gelopen
zomer 2010